Berry Reijnen, Secretaris/penningmeester

Berry Reijnen, een operettefanaat bij uitstek, soleerde op 15-jarige leeftijd in de Stadsschouwburg van Tilburg ( zijn geboorteplaats) in een kinderoperette.
Dit bleek het begin te zijn van een zangcarrière, die zich voornamelijk in het operette- maar later ook in het opera- en musicalcircuit afspeelde. Hij was in 1977 mede-oprichter van Het Maaslands Operette en Musical Gezelschap en vervulde 23 jaar lang de functie van secretaris en later als voorzitter.
In de afgelopen 55 jaren heeft Berry, naast vele (gala) concerten in binnen- en buitenland (ook Promconcerten en Weense avonden), al zo’n 69 rollen vertolkt als gastsolist in producties van Stichtingen en Amateurverenigingen, waaronder vele creaties die werden omschreven als “rollen op zijn lijf geschreven”.

Hij boekte succes in vele operettes uit zowel het Duitse, Franse alsmede Engelse repertoire. Verder schitterde hij in enkele opera’s en musicals. Een grote wens van Berry ging in vervulling toen hij in de huid mocht kruipen van Gabriël von Eisenstein, de mannelijke hoofdrol in een grootse productie van die Fledermaus. De pers reageerde complimenteus vooral door zijn veelzijdig talent als tenor, acteur en tevens voor zijn atletische capriolen.
Een dankbare creatie o.a. was ook die van Professor Abronsius in de musical “Tanz der Vampire” die de Nederlandse première beleefde onder de naam “Carpe Noctem “. Begin 2007 mocht hij optreden in het TV programma “Una Voce Particolare”. Bij monde van zanger Henk Poort oordeelde de jury zeer lovend door de ontspannen manier van zijn vocale en acterende verschijning. Het streven van Stichting Operette Nederland kan hij volledig onderschrijven en wil op zijn manier graag een steentje bijdragen om de operette in Nederland te behouden.
Tel.: (0412) 64 09 43
(06) 23 160 234
breijnen@publicity-oss.nl